HO BUGT SEJLKLUB


HBS deltagelse i UK Nationals 2017


Tur til UK Nationals juni 2017, Arun Yacht Club.  

Onsdag d. 14. juni tidlig morgen afgang fra Hjerting med ”Langli” på traileren, tog vi sydvest over mod Calais, hvor vi skulle med færgen til Dover. Vi ankom til Dover kl. 19.00 engelsk tid og valgte marguerit-ruten/ den direkte rute langs sydkysten til Arun Yacht Club, som ligger vest for Brighton. Måske ikke det bedste rutevalg efter allerede at have kørt i 12 timer, da ”marguerit-ruten” var temmelig snoet og tog noget længere tid end den anbefalede rute. Rimelige trætte ankom vi således til Arun YC kl. 22, hvor vi blev taget hjerteligt imod.

Torsdag skulle der have været træningssejlads, som blev aflyst pga. for hård vind.

Stævnet startede officielt torsdag aften med fællesspisning og hygge i sejlklubbens bar - 51 både var mødt op og stort set kun Mark IV.

Fredag begyndte sejladserne med vestlig vind af 8-10 m/s og en god strømsø ud for Arun i den Engelske kanal. Vi havde god fart i båden, men havde problemer med starterne blandt de 51 joller. Lørdag var vinden flovet lidt til 5-7 m/s, og nu sad starterne, så vores placeringer blev bedre. Det blev til 4 sejladser á ca. 60 minutters varighed. Sejladserne søndag blev først udskudt, men senere afblæst pga. manglende vind. Vi nåede lige ud af Arun-floden i 5 knobs medstrøm, da vi fik at vide at dagens sejladser blev afblæst, og måtte kæmpe lidt for at komme ind igen.

Arun Yacht Club er en lille sejlklub, som virkelig havde arrangeret et flot stævne og fik afviklet sejladserne professionelt. Yderligere var der fuld forplejning; English breakfast, madpakker og middag hver dag. Hertil live musik og dans hver aften (englændere og irere er en festlig cocktail!).

Ikke uventet løb Mike McNamara og Simon Townsend med sejren ( Mogens og Anders var der jo ikke).

Vi endte på en samlet 13. plads og Meike fik pokalen for ”1st Lady Helm”. Derudover modtog vi ”1st Overseas” og ”1st Newcomers” i UK Nationals.

Det var spændende at sejle i et farvand med 6 meters tidevand. En fantastisk tur, hvor vi har mødt utroligt hjertelige Wayfarer-folk og fået nye venner og gode sejloplevelser. Stor tak til Arun Yacht Club!

W 11124, Meike og Jens Peter, Ho Bugt Sejlklub