Onsdag d. 5/5

Årets første onsdagssejlads

Det siges, at forventningens glæde er den største, og det var vist den gamle danske filosof, Kierkegaard, som sagde den berømte sætning engang, som har vist sig at holde stik mange gange.

Det var derfor spændende, om det også ville gøre sig gældende i dag til årets 2. onsdagssejlads. Vi husker jo nok den første sejlads i sidste uge, som blev aflyst p. g. a.  dårligt vejr og for mange uklargjorte joller.

I dag blev det til to gode sejladser i let vind, og igen – som så mange gange før – viste Bugten sit milde ansigt og sit blide væsen. Vi kender alle den fyrige og iltre siden, men den var gemt langt væk af vejen i dag.

Vi var noget skeptiske overfor om det overhovedet kunne lade sig gøre at gennemføre sejladser i den svage vind. Men med dommerens (Per) udsøgte næse for at udlægge bane,  og hans veludviklede kvindelige intuition for vejrets arten sig, krydret med hans evne til at lave baneændringer undervejs, lykkedes det ham på virtuos vis, at lede os gennem to sejladser. En stor del sejladsens succes må tillige tilskrives dommerens overblik, autoritet og myndighed i afviklingen af de to sejladser. Sejladserne åbenbarede sære manøvrer, sælsomme smutforsøg  og listige rokader, som nok via raffinering og tilslibning hen over sæsonnen vil medfører én eller anden form for fremgang! Og jeg tror ingen kan forudsige noget som helst.

Det blev atter en rigtig god aften i Hjerting og det var rigtig dejligt at vinterens forberedelser og drømme denne aften både bar frugt og gik i opfyldelse. Det er jo faktisk noget mange af os har slæbt os gennem vintermørket med bevidstheden om ville komme.

Der var 5 Wayfarere og 2 - 3 Hobier på vandet. Resultaterne fra dagens sejladser kan ses i resultatoversigterne.

Det viste sig sidste år, at ordningen med at lade dommertjansen gå på skift var rigtig god. Det gør ordningen derfor atter i år. Og næste onsdag bliver der garanteret ligeså herligt sejlervejr, hvor der kommer endnu flere joller på vandet.

W3364
Hawbard


Ho Bugt Sejlklub