HO BUGT SEJLKLUB


Sejlsportsligaen 2018


27/06-2018

Kerteminde 23 - 24 juni 2018

Sejlsportsligaen 2. division

Så var turen kommet til andet stævne i Sejlsportsligaens 2. division. Denne gang mødtes alle sejlerne i de fantastiske omgivelser ved Kerteminde Marina. Ho Bugt Sejlklub havde sat et godt hold med Skipper Karin og gasterne Stein, Jørk og Henrik. Søndag stødte Finn til som skipper da Karin ikke kunne sejle søndag.

Banen var lagt sydøst for havnen med topmærket tæt ved havnes sydmole hvor alle de sejlere der ikke er i gang hygger sig mellem sejladserne.

Lørdagens sejladser startede i relativ god vind omkring de 10 m/s med nogle gode pust ind i mellem. Vi kom sikkert ud af havnen for sejl og forud ventede 7 sejladser lørdag.

 

 

Sejladserne sejles på en kort op-ned bane med 2 rundinger af topmærket. En sejlads varer cirka 16-17 minutter, så håndtering af båden og sejlads med ”genakker” i særdeleshed er afgørende. Efter en række spændende sejladser på vandet må vi konstatere, at selvom vi blev bedre til håndtering af båden dagen igennem, så var to 5’te pladser det bedste vi kunne præstere lørdag. En enkelt næsten genakker-kæntring blev det også til ?

 

 

Søndagens sejladser blev afviklet i noget mindre og faldende vind. Finn trådte til og han nåede vel cirka 5 minutters samlet træning inden første start gik. I alt 4 sejladser blev det til søndag.

Samlet blev det desværre til en sidsteplads i Kerteminde, men det var en ret fed weekend med mange sjove sejladser, specielt i den gode vind lørdag. Hele arrangementet var meget professionelt og understøttet af mange meget hjælpsomme folk fra Kerteminde Sejlklub.

Vi er ikke så langt væk fra de andre, og med noget ekstra træning, så kan HBS godt være med.

Henrik/25-06-2018


18/06-2018

Ændring af tilmeldingsmetoden til J/70 Ligastævnerne.

Til de 2 sidste stævner ænder jeg måde hvordan man tilmelder sig. I stedet for at i tilmelder jer stævnerne hos mig som enkelt person, og  ikke selv har hel styr på hvordan den endelig besætningssammensætning vil blive, vi det i fremtiden foregå på følgende måde.

I taler hver især sammen og sætter en færdig besætning. Når i har det på plads skriver eller ringer i til mig og jeg sætter jer så på det stævne i ønsker at sejle. Skulle der være flere besætninger til det samme stævne, vil det være den først tilmeldt besætning der har retten til at sejl dette. Det kunne også tænkes at man deltes om stævnet, således at den ene besætning sejlede om lørdagen og den anden om søndagen, men det vil igen være første tilmeldte besætning der tager stilling til dette.

Da det har vist sig svært at samle sejlere til stævnerne, vil der ikke være begrænsning på hvor mange stævner den samme besætning kan sejl. Det betyder i praktisk at den samme besætning godt kan sejle de to sidste stævner i henholdsvis Skovshoved og Århus, hvis de skulle have lyst til dette.

Jeg håber denne ændring vil få flere sejlere til at deltage, da man nu har mulighed for at sammensætte sin egen guld besætning ?.

For besætninger der ønsker at træne, kan dette ske i Horsens sejlklub. Denne og Ho Bugt Sejlklub har en aftale om at Ho Bugt Sejlklub i første omgang dækker sikkerhedsstillelsen på kr. 7500 ved leje af båd. Besætninger der ønsker at benytte sig af den mulighed, skal underskrive en udlejningsaftale mellem Ho Bugt Sejlklub og besætningen. I kan hører mere om dette ved at kontakte mig.

Priser for at leje en j/70 kan findes på Horsens Sejlklubs hjemmeside.
https://horsens-sejlklub.dk/j70-2/

Der er oprettet en Facebook gruppe for medlemmer af Ho Bugt Sejlklub der har interesse i Sejlsportsligaen. Gruppen er åben, så i kan frit tilmelde jer.
Gruppen er oprettet for at holde vores egen hjemmeside i klubben fri for nyheder om ligaen. Jeg vil løbende opdatere om stævner, besætninger, gastebørs, svar på spørgsmål, fotos og alt andet der måtte have med Sejlsportsligaen at gøre.
Link til Facebook Ho Bugt Sejlklub – Sejlsportsligaen J/70
https://www.facebook.com/groups/218910568856161/

Med venlig hilsen.
Thomas Krogsgaard
Sejlsportsligakoordinator for Ho Bugt Sejlklub.
tlf. 26 29 29 82
mail. tbkj@outlook.dk


12/06-2018

Sejlsportsliga 2018 - Frederikshavn

Så gik starten på første sejlsportsliga i Frederikshavn.

Åbningstaler med formanden for Frederikshavns  Sejlklub Helmut og Borgmester Birgit.

Første dag bød på stille vindforhold 2 m/s og masser af sol. 2. dag masser af vind op til 12 m/s med vindstød fra land. Ville dog have ønsket middelvind, men sådan blev det ikke.

Det var alle tætte sejladser, om søndagen sejlede vi 6 knob på kryds og op til 12 knob på læns.

Flere både væltede om søndagen, og lidt dramatik ved dommer båden med en kæntring og genakker på den anden side af dommerbåden.

Utrolige flinke folk fra sejlsportsligaen og Frederikshavn Sejlklub. Professionelle folk, og dejlig med protest afgørelser på vandet.

Vi har fået nogen tips til trimning og boathandling som vi kan bruge videre, de andre klubber har selv J70 og sejler kapsejllads 1 til 3 gange i ugen.

Det har været spændende at være med til, men det er en fordel kun at være 4 så der ikke skal skiftes ud og man har de samme pladser.

Holdet bestod af Jørk Johansen, Jesper Jentz, Claus Sørensen, Stein Bredtved, Nils Krag og Karin Lindquist.

Mere info på sejlsportsligaens hjemmeside. Flere billeder på Ho bugt fb.Link på hjemmeside.

Sejlerhilsen Karin


23/05-2018
BOOKING AF RIB
Vores nye 4,5 meter RIB er booket til Sejlsportsligastævne fra fredag morgen d. 1. juni til søndag aften d. 3. juni.

Thomas Krogsgaard
Tlf. 26 29 29 82

17/05-2018

Hjælp…. Skipper til RIB mangles.

I forbindelse med Sejlsportsligastævnet i Frederikshavn lørdag / søndag d. 2- 3 juni, skal vi stille med en rib. Jeppe Schmiegelov har velvilligt sagt ja til at hjælpe til, men han kan det svære ikke i denne weekend. Vores egen gummibåd er for lille så jeg har måtte leje en af en udlejer i Frederikshavn. Jeg har arrangeret med Frederikshavn sejlklub at de både henter og aflever den igen til udlejer, så det skal vi ikke tænke på. 

Jeg har hårdt brug for en der kan sejle denne rib. Det er en 5 meter, med 60 hk. Den skal transportere sejlere fra bådene og ind til havnen mellem sejladserne. Sejladserne foregår lige uden for havnehullet. Er det nogen der kan hjælpe eller kender nogen der kan hjælpe, så skriv eller ring til mig hurtigst muligt. Der vil være kørerlejlighed med Nils Kragh, som kører der op fredag formiddag.

Det er det sidste jeg mangler at få på plads inden Ho Bugt Sejlklub skal deltage i det første Liga stævne, så kom nu alle i søde frivillige hjælpere ?.

Mange venlige hilsner.
Thomas Krogsgaard.
Mail:
tbkj@outlook.dk
Tlf. 26 29 29 82


16/05-2018

Sejlsportsligaen J/70

Hej alle sejlere som sejler Wayfarer, surfer, eller kite surfer.

Som mange af jer ved deltager vi i år for første gang i Sejlsportsligastævnerne.
Det er stævner der er meget professionelt organiseret. Hvor kapsejlads, struktur (de når at afvikle 45 sejladser på en weekend) og ikke mindst hygge er i højsæde.
Vi har som klub, tilmeldt os de 4 stævner der er i løbet af sæsonen.

Lige nu er status at vi har 6 sejlere der tager til Frederikshavn og deltager i det første stævne i år. Jeg har talt med sejlklubben i Frederikshavn og de glæder sig rigtig meget til at tage godt imod os nye deltagere i Ligaen.
Det næste stævne er i Kerteminde d. 23. – 24. juni. Pt. er Nils Kragh og Stein Bredtved meldt til dette stævne, så der er stadig plads til 6 sejlere.
Ligastævnerne er alle tiders mulighed for at komme ud og opleve og deltage i nogen rigtig fede sejladser. Så meld jer endelig til og få en rigtig god oplevelse. Niveauet for sejlerne i 2. division er fra nybegynder til øvet, så alle kan deltage.

Der er oprettet en Facebook side for alle medlemmer af Ho Bugt Sejlklub, hvor jeg vil formidle al den information jeg modtager fra Sejlsportsligaen, Lige som der også vil være mulighed for at tilmelde sig et stævne via doodle link der findes på denne side. Den er også tænkt som en platform hvor man kan koordinere trænings sejladser evt. til Horsens Sejlklub, udveksle erfaringer, stille spørgsmål og komme med oplæg. Så meld jer til Facebook siden.
https://www.facebook.com/groups/218910568856161/

Sejlsportsligaen har også deres egen facebookside, hvor der vil kunne findes nyttig information og hvor der er rigtig mange gode billeder fra tidligere stævner.
https://www.facebook.com/sejlsportsligaen/

Sejlsportsligaen har naturligvis også deres egen hjemmeside hvor nyheder, stævner, klubber, foto/video og praktisk information løbende vil blive annonceret.
http://sejlsportsligaen.dk/

Har i spørgsmål om Sejlsportsligaen, tilmelding, deltagelse eller andet, er i meget velkommen til at kontakte mig.

Med venlig hilsen
Thomas Krogsgaard.
Sejlsportsliga koordinator for Ho Bugt Sejlklub.

Mail: tbkj@outlook.dk
Tlf: 26 29 29 82


10/04-2018

Sejlsportsligaen

Der er oprettet en Facebook-gruppe til HBS Sejlsportsligaen. 
Er du interesseret eller har spørgsmål vedr. deltagelse, kan du melde dig ind i gruppen.

Gruppen kan findes ved at søge på Facebook: Ho Bugt Sejlklub – Sejlsportsligaen J70

eller på

https://www.facebook.com/groups/218910568856161/

Med venlig hilsen.
Thomas Krogsgaard.
Koordinator for Sejlsportsligaen for Ho Bugt Sejlklub.


09/04-2018

Sejlsportsligaen 2018  

Trænings dag søndag 15/4 i Horsens i J/70.
Møde tid i Horsens kl. 08.30 

Pris for 5 personer, leje af båd søndag og forplejning. (morgenmad og middagsmad) 1200 kr.

Der er også mulighed for at komme til Horsens lørdag ved at der min. er 4 personer tilmeldt.

Tilmelding til Frank Kolding på
3115 9126 eller frankkolding@gmail.com 

Seneste onsdag d.18/4 kl. 21.00

Med venlig hilsen
Frank


09/04-2018

Søndag (8. april) eftermiddag blev der afholdt infomøde vedr. Ho Bugts Sejlklubs deltagelse i ligastævner med bådtypen J/70  

Thomas Krogsgaard, som er tovholder, gav en flot og grundig orientering om stævnet og baggrunden.  Thomas er generelt koordinator for klubbens deltagelse og dette meget spændende initiativ hvor der helt sikker vil blive rift om pladserne i de hurtige J/70 både. Interesserede kan læse vedlagte referat og henvende sig til Thomas Krogsgård for yderligere information.  

Referat fra mødet vedlagt  

Med venlig hilsen
Finn Moe Bojsen


04/04-2018

SEJLSPORTSLIGAEN 2018

Husk søndag d. 8-4-2018 kl. 12:00 i sejlklubben.

Infomøde om Sejlsportsligaen.

Jeg har nu også fået kontakt til Horsens Sejlklub, så de der har lyst, har mulighed for at komme til trænings weekend for J/70 sejler, hvor dygtige sejlere og instruktører vil stå til rådighed, allerede næste weekend d. 14-15 april. Der vil være mere om dette til infomødet.

(for yderlig info, se indlæg længere nede)

Thomas Krogsgaard.  


23/02-2018

Indbydelse til deltagelse i sejlsportsligaen 2018

Hej alle gæve sejlere.

Starten på sæsonen 2018 nærmer sig med dejlige store skridt. Et nyt tiltag for 2018 i Ho Bugt Sejlklub er at vi er tilmeldt Sejlsportsligaen.Jeg holdt et oplæg om dette i slutningen af 2017, hvor mange af jer deltog. Det er nu tid til at i giver tilkende om i har lyst til at deltage. Alle klubbens medlemmer kan deltage. Husk at koordinere med de andre Wayfarer og surf stævner i vil deltage i, inden i afgiver jeres tilkendegivelse. 

Sammensætningen af besætninger, mulighed for at træne i bådene og yderlig info tager vi samlet, når vi ved hvor mange der vil deltage. 
Prisen for at deltage i et stævne er 500 kr. pr. mand pr. stævne. Dette beløb dækker forplejning og tilmeldingsgebyr. 

Næste infomøde bliver søndag d. 8. april kl. 12:00 i Messen i sejlklubben.

Tilkendegivelsen sker via Doodle på følgende link https://doodle.com/poll/y6vp6a5gx864c6ip
Dette er kun en tilkendegivelse til om i har lyst til at deltage, og er altså ikke bindende.
Der skal findes besætninger til alle stævner, da vi ved tilmeldelse til Sejlsportsligaen, som klub har forpligtet os i at deltage i dem alle.
Ved tilkendegivelsen skal i ikke forholde jer til at der måske er 20 der har lyst til at deltage i Århus men ingen i Skovshoved, ligesom i gerne må tilmelde jer alle stævner hvis i har mulighed og lyst til at deltage i dem alle. Koordineringen af dette tager vi på infomødet.

02 - 03 juni - Frederikshavn  
23 - 24 juni - Kerteminde  
18 - 19 August - Skovshoved  
01 - 02 september - Århus  

Ved tilkendegivelse må i meget gerne i kommentarfeltet skrive hvilken placering i kunne tænke jer at have på både. I må gerne skrive alle 3 ønsker på, hvis i mener i kan besidde dem alle og gerne i denne rækkefølge: Skipper, rorsmand, gast.
Hver besætning består af 4 mand. Skipperen har det overordnet ansvar, men behøver ikke at være rorsmand.

I har mulighed for at læse mere om Sejlsportsligaen på følgende hjemmeside http://sejlsportsligaen.dk

I kan også læse indbydelsen til Sejlsportsligaen for 2018 og en indbydelse til et stævne for 2017, via linkene her.

Med venlig hilsen.

Thomas Krogsgaard.
Koordinator for Sejlsportsligaen for Ho Bugt Sejlklub.